Peygamberimizin Duaları ..

20
EXE RANK

OttoMaNs* ;яeiz

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.com
OttoMaNs* ;яeiz
¨ Allah’ım! Habercin ve elçin Muhammed Mustafa’ya salât ve selam olsun. Onun temiz ve pak zevcelerine ve zürriyetine rahmet eyle. Bereketler ihsan et. Tıpkı İbrahim aleyhisselama rahmet edip, mübarek kıldığın gibi… Sen övülmeye gerçekten layıksın. Şerefli en yüce olan sensin.

¨ Ey yüceler yücesi, rahmet ve merhameti sonsuz, fazlı çok, izzet ve ikramı bol, Sübhan olan Rabbim.

¨ Ya Erhamerrahimin, Ey merhametin kaynağı, Ey Rahmetin kaynağı, Ey Erhamürrahimin olan Allah’ım, Rahmet ve Merhamet sendendir. Senden istiyorum.

¨ Ey Celal ve ikram sahibi olan Allah’ım; Azametinle, nurunla, celalinle, rahmet mağfiret ve lütfunla senden istiyorum: Affet bizi merhamet et bize, mağfiret et. Yanlışlarımızı yok kabul et. Senden başkasına muhtaç etme, razı olduğun bir hayat ve sonunda cennet ver. Nebiler, sıddıklar, şehitler, salihler yolu, iman, ihsan, İslam yolu, Kuran yolu olan müstakim sıratına ilet ve bizi onda daim et, kaim et.

¨ Allah’ım! Ateşin fitnesinden ve ateşin azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım.

¨ Allah’ım! Ahlakım, amellerim ve isteklerimin fenalığından sana sığınırım.

¨ Ey Hay ve Kayyum! Ancak senden yardım isterim. Benim bütün hallerimi düzelt ve beni bir an bile kendime bırakma, Ya Rabbel âlemin.

¨ Rabbimiz! Anlayışım kıt, amelim az da olsa dünya ve ahiret ihtiyaçlarımı senin kapına getiriyor, karşılanmasını senden talep ediyorum. Rahmetine muhtacım, halimi arz ediyorum. Ey işleri hükmedip yerine getiren, kalplerin ihtiyacını görüp şifaya kılan Rabbim! Denizlerin aralarını ayırdığın gibi benimle cehennem azabının arasını ayırmanı, helaka davetten ve kabir azabından korumanı diliyorum.

¨ İlahi! Amellerimin mükâfatını cennet kıl.

¨ Allah’ım! Ahiret derdi ver, hesabı unutturma! Beni kendinden başkasına muhtaç etme, affet, affet, affet Allah’ım. Rahmet ve merhametini ümit ederim, gazap ve azabından sana sığınırım. Sana muhtacım. Senden gelecek her hayra ihtiyacım var.

¨ Allah’ım! Affın günahlarımdan daha çoktur ve rahmetin bana amellerimden daha ümit vericidir.

¨ Allah’ım! Ayakta, otururken ve yatarken müslümanca yaşamama yardımcı ol. Düşmanları ve çekemeyenleri bana güldürme.

Allah’ım! Azap edersen; işte biz hepimiz; senin kulların. Mağfiret eder, affedersen sana kim karşı gelir. Aziz ve Hâkim sensin. Mutlak galib, yenilmez, her yaptığı yerinde, yanılmaz bir ilahsın. İzzet ve şeref senindir. Hikmet ve hâkimiyet senindir.

Ya Rabbi! Acizliğim, kusurlarım kendimdendir. Güzelliklerim, iyiliklerim lütfundandır. Beni ve sevdiklerimi hayırlarda yarışanlardan eyle!

Allah’ım! Ben senin kulunum. Babam sana kul, anamda kuldur. Perçemim senin elinde, hayatıma hâkim sensin. Hakkımda hükmün geçerli takdirin ise adalettir. Ne söylersen yerinde, ne istersen güzeldir. Kendine verdiğin, yarattıklarından birine öğrettiğin, kitabında indirdiğin ya da hiç kimsenin bilmediği sadece senin bildiğin bütün isimlerin hakkı için senden istiyorum. Kuran’ı kalbimin baharı göğsümün nuru eyle. Onunla dertlerimi yok et, hüznümü sürgün eyle.

Allah’ım! Beni bağışlaman, bana merhamet etmen için Sen Allah’a, Sen Rahman’a dua ediyorum. Çok iyilik yapan, çok merhametli olan sana dua ediyorum.

Ey Rabbimiz! Bize dünyada ve ahirette iyilik ver ve bizi ateş azabından koru.

Ey Rabbimiz! Bizi zalimler topluluğu ile beraber bulundurma!

Allah’ım! Beni koruyan, beni idare eden sensin, bana takvamı ver, beni günahlarımdan temizle; sen temizleyenlerin en hayırlısısın.

bbim! Beni kar, su ve dolu ile yıka ve hatalarımdan öyle temizle ki; kiri gitmiş bembeyaz bir elbise gibi olayım.

Geri